Sessions & Events

 

Please note: All sessions and events take place in Central Daylight Time: CDT (UTC-5).

H=Hyatt Regency Dallas; U=Union Station

 Additional Fee Required

Saturday, October 22, 2022

8:00 AM - 5:00 PM

12th International Workshop on Structural ConcreteH-Reunion E

Sunday, October 23, 2022

8:00 AM - 10:00 AM

100 Year Anniversary of the Slump Cone, Part 1 of 2H-Reunion A

8:00 AM - 9:00 AM

Convention Orientation BreakfastH-Pegasus Ballroom

9:00 AM - 3:00 PM

Pervious Concrete Cylinder Competition H-Marsalis Hall

9:30 AM - 11:00 AM

ACI International ForumH-Reunion F

10:30 AM - 12:30 PM

100 Year Anniversary of the Slump Cone, Part 2 of 2H-Reunion A

10:30 AM - 12:30 PM

Concrete with Recycled Materials, Part 1 of 2H-Reunion C

10:30 AM - 12:30 PM

New AASHTO Performance-Based Seismic Design GuidelinesH-Reunion B

10:30 AM - 12:30 PM

UHPC – New Insights, Part 1 of 3H-Reunion E

11:30 AM - 1:30 PM

International LunchH-Pegasus Ballroom B

12:30 PM - 1:30 PM

MINI SESSION: Overview of the New PRC-215: Concrete Structure Design for Fatigue LoadingH-Landmark C

1:00 PM - 3:00 PM

Concrete With Recycled Materials, Part 2 of 2H-Reunion C

1:00 PM - 3:00 PM

Innovations in Concrete TechnologyH-Reunion B

1:00 PM - 2:00 PM

MINI SESSION: Comparative Prescription for Alternative ReinforcementsH-Landmark D

1:00 PM - 3:00 PM

UHPC – New Insights, Part 2 of 3H-Reunion E

1:30 PM - 3:30 PM

International Session - Always Advancing TechnologyH-Reunion A

3:30 PM - 5:30 PM

Don’t Mess with Texas Concrete – A Historical Perspective of the Concrete IndustryH-Reunion C

3:30 PM - 5:30 PM

Innovations in Bridge Deck Design and MaterialsH-Reunion A

3:30 PM - 5:30 PM

Sustainability and Resiliency of the Built Environment Using Concrete and Cement-Based CompositesH-Reunion B

3:30 PM - 5:30 PM

UHPC - New Insights, Part 3 of 3H-Reunion E

5:45 PM - 7:00 PM

Opening Session and Keynote PresentationH-Landmark A&B

7:00 PM - 8:00 PM

Opening Reception H-Marsalis Hall

8:00 PM - 10:00 PM

Hot Topic SessionH-Reunion A

8:30 PM - 10:00 PM

Student and Young Professional Networking EventH-Bogels & Crutchfields

Monday, October 24, 2022

6:30 AM - 8:00 AM

Workshop for Technical Committee Chairs (by invitation only)H-Landmark D

7:00 AM - 8:30 AM

Speaker Development BreakfastH-Reunion G&H

8:30 AM - 10:30 AM

Code-307-22: Reinforced Concrete ChimneysH-Reunion C

8:30 AM - 10:30 AM

New Trends and Technologies for Mitigating Reinforcing Steel Corrosion on Existing Structures, Part 1 of 2H-Reunion E

8:30 AM - 10:30 AM

Research in Progress, Part 1 of 2H-Reunion B

8:30 AM - 10:30 AM

What I Wish I Knew: Managing Career TransitionsH-Reunion A

9:00 AM - 10:00 AM

MINI SESSION: Externally Bonded Fiber Reinforcing Polymer (FRP) Strengthening Design ConsiderationsH-Reunion G&H

10:30 AM - 12:00 PM

ACI 123 Student Poster Session H-Marsalis Hall

10:30 AM - 11:30 AM

ACI Student ForumH-Bryan Beeman B

11:00 AM - 1:00 PM

Characterizing and Controlling Interfaces in Concrete, Part 1 of 2H-Reunion C

11:00 AM - 1:00 PM

Component and System Level Seismic Performance Evaluation of Bridges Under Mainshock-Aftershock Ground Motion EffectsH-Reunion A

11:00 AM - 1:00 PM

New Trends and Technologies for Mitigating Reinforcing Steel Corrosion on Existing Structures, Part 2 of 2H-Reunion E

11:00 AM - 1:00 PM

Research in Progress, Part 2 of 2H-Reunion B

11:30 AM - 1:30 PM

Student LunchH-Landmark D

1:30 PM - 3:30 PM

Characterizing and Controlling Interfaces in Concrete, Part 2 of 2H-Reunion C

1:30 PM - 3:30 PM

Concrete Design 201H-Reunion A

1:30 PM - 3:30 PM

Concrete Olympics: Design, Construction, Evaluation, and Repair of Concrete Bridges and Structures with Members of the ACI, KCI, TCI, and FIB, Part 1 of 4H-Reunion E

1:30 PM - 3:30 PM

Loading Protocols for Seismic Performance Evaluation of Structural Components, Part 1 of 2H-Reunion B

3:30 PM - 4:30 PM

MINI SESSION: Always Advancing - Requires New and Current ACI Products: ACI Code 440.11 and ACI/TMS CODE 122.1 U-Frisco A

4:00 PM - 6:00 PM

Concrete Olympics: Design, Construction, Evaluation, and Repair of Concrete Bridges and Structures with Members of the ACI, KCI, TCI, and FIB, Part 2 of 4H-Reunion E

4:00 PM - 6:00 PM

Concrete Pavement RoundaboutsH-Reunion A

4:00 PM - 6:00 PM

Evaluation and Analysis of Bridges with Non-Traditional MaterialsH-Reunion C

4:00 PM - 6:00 PM

Loading Protocols for Seismic Performance Evaluation of Structural Components, Part 2 of 2H-Reunion B

5:00 PM - 6:00 PM

Women in ACI ReceptionH-Cotton Bowl

6:00 PM - 10:00 PM

2022 ACI Excellence in Concrete Construction Awards Gala H-Landmark A&B

6:30 PM - 8:30 PM

123 ForumH-Reunion A

Tuesday, October 25, 2022

8:00 AM - 9:00 AM

MINI SESSION: Mixture Design and Proportioning for Pervious Concrete Pavements H-Landmark C

8:30 AM - 10:30 AM

Architects' Day Session, Part 1 of 2H-Reunion A

8:30 AM - 10:30 AM

Concrete Olympics: Design, Construction, Evaluation, and Repair of Concrete Bridges and Structures with Members of the ACI, KCI, TCI, and FIB, Part 3 of 4H-Reunion E

8:30 AM - 10:30 AM

Current Practices for Advanced Analysis Techniques of Concrete, Part 1 of 2H-Reunion C

8:30 AM - 9:30 AM

MINI SESSION: Aspects of ICF Walls: Design, Construction, and PerformanceU-Frisco BC

8:30 AM - 9:30 AM

MINI SESSION: Soil Cement in Pavement and Reservoir Applications H-Cumberland H

8:30 AM - 10:30 AM

Shrinkage and Creep of SCC: How Unique and Important are They?H-Reunion B

9:00 AM - 10:00 AM

MINI SESSION: Cellular Concrete: State of PracticeH-Sanger A&B

11:00 AM - 1:00 PM

Concrete Olympics: Design, Construction, Evaluation, and Repair of Concrete Bridges and Structures with Members of the ACI, KCI, TCI, and FIB, Part 4 of 4H-Reunion E

11:00 AM - 1:00 PM

Current Practices for Advanced Analysis Techniques of Concrete, Part 2 of 2H-Reunion C

11:00 AM - 1:00 PM

Excellence Awards - Project PresentationH-Reunion B

11:00 AM - 1:00 PM

Paper Awards Presentation Session - Published in 2021H-Reunion A

11:30 AM - 12:30 PM

MINI SESSION: Tutorial-Letter Ballot Resolution for Specifications via Virtual Meetings U-Frisco A

11:30 AM - 1:30 PM

Architects' Day LunchH-Pegasus Ballroom B

1:30 PM - 3:30 PM

Architects' Day Session, Part 2 of 2H-Reunion A

1:30 PM - 2:30 PM

MINI SESSION: The State of Concrete in TexasU-TX & Pacific Room

1:30 PM - 3:30 PM

Open Topic Session, Part 1 of 2H-Reunion B

1:30 PM - 3:30 PM

Practical Applications of Particle Packing TheoryH-Reunion E

1:30 PM - 3:30 PM

The A to Zs of Supplementary Cementitious Material Reactivity, Part 1 of 2H-Reunion C

3:00 PM - 4:00 PM

MINI SESSION: Constructability: Hot Topics, Recent Developments & Case StudiesH-Cumberland E&F

4:00 PM - 6:00 PM

Emerging Methods for Surface Damage Monitoring and Imaging, Part 1 of 2H-Reunion A

4:00 PM - 6:00 PM

Open Topic Session, Part 2 of 2H-Reunion B

4:00 PM - 6:00 PM

The A to Zs of Supplementary Cementitious Material Reactivity, Part 2 of 2H-Reunion C

5:00 PM - 6:00 PM

Faculty Network ReceptionH-Pegasus Ballroom B

6:00 PM - 10:00 PM

Concrete MixerGilley’s Dallas

Wednesday, October 26, 2022

8:00 AM - 9:00 AM

MINI SESSION: Best Practices for Jointing of Industrial Pavements and Parking LotsH-Cumberland E&F

8:30 AM - 10:30 AM

Advances in Polymer ConcreteH-Reunion E

8:30 AM - 10:30 AM

Emerging Methods for Surface Damage Monitoring and Imaging, Part 2 of 2H-Reunion A

8:30 AM - 10:30 AM

Synergy of Nanoparticles with Supplementary Cementitious Materials in Concrete, Part 1 of 2H-Reunion C

8:30 AM - 10:30 AM

Tolerance Considerations to Enhance ConstructabilityH-Reunion B

9:00 AM - 5:00 PM

NEx Workshop on Designing Concrete Structures Reinforced with FRP Bars Using the New ACI CODE 440.11-22H-Reunion F

11:00 AM - 1:00 PM

Synergy of Nanoparticles with Supplementary Cementitious Materials in Concrete, Part 2 of 2H-Reunion E

6:30 PM - 8:00 PM

President's ReceptionH-Pegasus Ballroom

Upper Level Sponsors

Ash Grove
Baker
Conseal
Controls Group
Euclid Chemical
Master Builders
PS=0

Please enter this 5 digit unlock code on the web page.